Bewindvoering in en om Leeuwarden door een professionele bewindvoerder die “samen met u” uw financiën weer op orde brengt.

Als u op zoek bent naar een bewindvoerder of naar informatie over bewindvoering in Leeuwarden e.o. bent u hier aan het goede adres.

Vanzelfsprekend kunt u zich via deze site aanmelden bij Bewindkracht of vrijblijvend een afspraak maken voor een informatief gesprek.

Bewindkracht is een bewindvoerderskantoor dat persoonlijke begeleiding hoog in het vaandel heeft.
Niet voor niets staat in ons logo “Samen met u”

Bewindvoerder zijn betekent voor Bewindkracht samen met de klant een sluitend budget te maken, waarbij zo mogelijk rekening wordt gehouden met de wensen van de klant. Daarnaast is het belangrijk dat eventuele schulden worden opgelost.

Een goede en laagdrempelige bereikbaarheid staat bij Bewindkracht hoog in het vaandel. Financiële kwesties moeten niet te lang blijven liggen. Klanten kunnen daarom appen, bellen of mailen. In het algemeen wordt er op een vraag dezelfde dag nog gereageerd, maar maximaal binnen twee werkdagen.

Bewindkracht vindt het belangrijk dat klanten krijgen, wat ze behoren te krijgen.
Er is juridische kennis, dus er kan bij het niet houden aan de wet- en regelgeving door de benadeler van de klant, passend worden ingegrepen.

Onderbewindstelling

Een onderbewindstelling is niet zomaar iets. De rechter heeft dit uit gesproken omdat het u niet meer lukt zelfstandig financiën te regelen. In veel gevallen zijn er schulden die de bewindvoerder gaat proberen voor u op te lossen. Dit betekent dat er wekelijks een klein bedrag overblijft om van te leven. Het kan een lange tijd duren voor schulden afbetaald zijn. Wanneer het voor de bewindvoerder onmogelijk is deze schulden zelf voor u op te lossen dan zal deze een aanmelding doen bij de schuldregelaar.

Bij onderbewindstelling zult u onze algemene voorwaarden moeten invullen en ondertekenen.

Als u daar behoefte aan heeft, dan kan de bewindvoerder (uw vaste contactpersoon) één keer in de week contact met u opnemen om al uw vragen te beantwoorden. Zijn er zaken die niet kunnen wachten, dan kunt u natuurlijk ook contact opnemen door te bellen of mailen.

Wilt u zich aanmelden bij Bewindkracht, dan is het dus belangrijk dat u beseft wat voor impact dit heeft. Het is natuurlijk prettig te beseffen dat u op de langere termijn geen dreigende post meer ontvangt van deurwaarders en incassobureaus en u zich geen zorgen hoeft te maken over uw betalingen.

Professioneel en betrouwbaar

Beschermingsbewind

Beschermingsbewind is een wettelijke beschermingsmaatregel (art. 1:41 e.v. BW) met betrekking tot het vermogen (het geld en de goederen) van de meerjarige persoon die door de Kantonrechter onder bewind is gesteld.

Door de bewindvoerder worden de financiële belangen van een cliënt behartigd. Zo wordt er overzicht geschept in problematische financiële situaties en bijgedragen aan de rust in het leven van cliënten, zodat zij zich kunnen concentreren op andere gebieden in hun bestaan.

Beschermingsbewind is soms een ondersteunende (tijdelijke) maatregel voor schuldenaren in het traject van de WSNP (Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen). Per 1 januari 2008 zijn de toelatingseisen voor de WSNP aangescherpt. Om te worden toegelaten moet een verzoeker aantonen dat hij/zij zijn leven op orde heeft.

Beschermingsbewind of budgetbeheer kan een passende maatregel zijn om dit aan te tonen. Daarnaast kan beschermingsbewind voor toelating in en succesvolle afronding van het minnelijke traject een voordeel zijn, aangezien schuldeisers door een stabielere situatie sneller akkoord met een voorstel zullen gaan.

Voor wie beschermingsbewind
Taken van de bewindvoerder
Normale werkzaamheden
Niet normale werkzaamheden

Bewindvoering aanvragen

Als u niet meer uw eigen financiële belangen kunt behartigen, kunt u zelf of kan iemand anders beschermingsbewind aanvragen. Hiervoor moet u, vóór dat het verzoek bij de rechtbank wordt ingediend, een bewindvoerder hebben gevonden.
Bewindkracht heeft eerst met u een vrijblijvend voorgesprek om uw situatie in kaart te brengen en verwachtingen over en weer helder te krijgen. Ook wordt in dit gesprek informatie gegeven over de kosten en de aanvraagprocedure.

Wilt u gebruik maken van onze diensten dan kan het verzoek om beschermingsbewind naar de Kantonrechter worden gestuurd. Bij dit verzoek heeft u nodig:

Een kopie van een identiteitsbewijs
Recente inkomensspecificaties
Jaaropgaven (ook van eventuele (overleden) partner)
Huurspecificatie
Bewijs van eigendom woning (in geval van eigen woning)
Bankafschriften van de afgelopen drie maanden
Gegevens van alle vaste lasten
Gegevens van alle verzekeringen
Verklaring van erfrecht (in geval van recent overlijden partner)

Nadat de Kantonrechter de onderbewindstelling heeft uitgesproken, kunnen uw financiële stukken aan ons worden overgedragen zodat wij er mee aan de slag kunnen.

Contact

Bewindkracht

Postbus 24

9000 AA Grou

Telefonisch bereikbaar op: ma, di, do en vr van 10.00 uur tot 14.00 uur (M.u.v. feestdagen)

Ruurdsje Jansma: rjansma@bewindkracht.nl      tel: 06 40 387 087

E-mail algemeen: info@bewindkracht.nl

© Bewindkracht 2018

Professionele bewindvoering met hart voor u

Postbus 24
9000 AA
Grou

Telefonisch bereikbaar op:
ma, di, do en vr van 10.00 uur tot 14.00 uur (M.u.v. feestdagen)

Waar staan wij voor

Onder bewind hoe werkt dat

Wat is beschermingsbewind

Hoe vraag ik aan

Vraag het uw bewindvoerder

© Bewindkracht 2018